Alfred Slomp over duurzaam eten: “We willen niks opleggen”

Alfred Slomp

Welke duurzame keuzes kun je maken in de supermarkt? Dat zijn er nogal wat: vlees of vegetarisch, plastic of onverpakt en biologisch of niet-biologisch. Voor de podcastserie Het Groene Pad sprak ik met Alfred Slomp, schrijver van het boek ‘Superwaar’.

Goed of fout

“We hoeven mensen niet te vertellen wat goed of fout is, we moeten ze leren naar hun hart te luisteren als ze een keuze maken als consument. Is wat je doet ook wat je vindt”, vertelt Alfred Slomp in de podcast van Groot Nieuws Radio.

Hippie

Samen met Arjan Schoonhoven geeft Alfred Slomp workshops in kerken over duurzaamheid. “We willen ruimte geven aan mensen om niet perfect te zijn, maar om wel een stap te zetten. We bereiken meer als we met z’n allen een stap zetten dan dat één duurzame hippie all the way gaat. We moeten de grote massa in beweging krijgen.”

Luister de podcast

Deze aflevering van de podcastserie Het Groene Pad kun je hier luisteren. Wil je meer horen van deze podcast? Abonneer je dan via je Spotify, Apple Podcasts of een andere podcast app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *