Martine Vonk in eerste aflevering Het Groene Pad

Martine Vonk

De eerste aflevering van de podcastserie Het Groene Pad staat online! En daar ben ik heel erg blij mee. Voor Groot Nieuws Radio maak ik een serie over duurzaamheid en geloof. In de eerste aflevering vertelt duurzaamheidsexpert Martine Vonk over wat haar drijft om duurzame keuzes te maken.

Liefde voor de schepping

“Bij mij zit van binnen de liefde voor God, de liefde voor de naaste en de liefde voor de schepping. Het is vanuit liefde dat ik bijvoorbeeld zo’n mooie ecologische tuin wil creëeren, een plek waar vogels en vlinders hun plek vinden”, vertelt Martine Vonk in de podcast.

“Het idee dat de aarde van God is en niet van mij, maakt dat ik er echt anders naar kijk. Ik zeg altijd: een geleende fiets geef je ook niet kapot terug. De aarde hebben we als schepping echt te leen. En die is van God, het gaat weer terug naar God en het moet iets weerspiegelen van wie Hij is. Dat zie je terug in de diversiteit. In de rijkdom van de natuur zie je hoe groot God is.”

Luister de podcast

De eerste aflevering van Het Groene Pad kun je hier luisteren. Wil je meer horen van deze podcast? Abonneer je dan via je Spotify, Apple Podcasts of een andere podcast app.

Foto: Rogier Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *